Určitě to znáte, ambiciózní a kreativní zaměstnanci uvíznou v pasti pracovní doby od 9 do 17, z bokovek se stává požírač času a energie, budoucí vizionáři jsou vyhořelí a začínají ostatní deptat svým vlastním nenaplněným potenciálem.

Samozřejmě že opustit něco stabilního a zažitého je jedním z největších a nejstrašidelnějších rozhodnutí, s kterým se všichni budoucí freelanceři či podnikatelé setkávají. Zde jsou 4 způsoby, jak zjistit, že nastal čas konečně naplnit svůj podnikatelský sen na plný úvazek.

#1 Jste připraveni na změnu, ale nemáte čas

Pokud na svém malém projektu pracujete neustále zároveň s plným úvazkem, po večerech i o víkendech, potom je více než pravděpodobné, že to dokážete. Musíte do toho však investovat víc než jen volný čas! Je téměř nemožné přeměnit vaše hobby na výdělečnou činnost, aniž byste jí věnovali největší část dne. Pokud celý den pracujete na něčem jiném, je náročné splnit si svůj sen.

Peníze se dají vydělat kdykoliv a v jakémkoliv množství. V určitém okamžiku vám však bude chybět příležitost na zvětšení vašeho byznysu, protože jednoduše nebudete mít čas. Všechen totiž minete během dne v práci, která vás i tak nenaplňuje. Narazili jste na to, že nemáte dost času na zařízení všech věcí pro podnikání? V tom případě nastal správný čas udělat další krok!

#2 Máte dostatek peněz na nejbližší měsíce 

Pokud se vám v podnikání zrovna daří, je to skvělé! I tak vás ale nemusí minout potenciální krize. Měli byste se proto ujistit, že máte dostatek financí na to, abyste přežili, než se váš podnik skutečně rozběhne.

A k tomu je potřeba plán. Váš vlastní finanční plán zahrnující všechny výdaje od placení inkasa přes potraviny a hygienické potřeby až po oblečení a bytové doplňky. A samozřejmě nepředvídatelné výdaje. Momentálně se vám to může zdát jako neproveditelné, ale ve skutečnosti to není až tak složité. Váš finanční stav je skutečně o vytváření možností a příležitostí, ne o zabíjení snu. Je lepší o tom popřemýšlet teď než později skončit na mizině.

#3 Pracujte víc jak na 110 %

Úspěch je volba a pevný závazek vůči vaší vizi je klíčem k úspěchu! Takovýto mindset vám zabezpečí, že se tam dostanete. Někdy to trvá déle a na cestě je více překážek, než byste čekali. Pokud jste ale odhodlaní a dostatečně flexibilní, dokážete to. Jen si vzpomeňte na všechny ty příběhy o tom, jak se nejúspěšnější podnikatelé na světě dostali tam, kde jsou dnes. Většina z nich začínala někde ve firmě plněním různých úloh. Ale jednu věc měli společnou – nezlomné odhodlání udělat cokoliv pro to, aby se jejich sen stal skutečností.

#4 Rozhodli jste se, že nastal čas

Začátek podnikání je podobný mnoha velkým životním rozhodnutím, např. svatbě nebo pořízení dítěte. Nikdy na 100 % nevíte, že už nastal ten správný čas. Popřemýšlejte o tom, co je vaším startérem. Pro někoho je to určitý počet klientů, pro jiného klid po odchodu ze stresujícího zaměstnání nebo dostatek financí na rozběhnutí vlastního projektu.

Rozhodnutí ponořit se do něčeho neznámého je vždy je neuvěřitelně těžké, především pokud jde o životní rozhodnutí, které navíc ovlivní váš rodinný rozpočet. Všichni o něčem sníme, ale ne každý si tvrdohlavě jde za svým snem. Strach z nestabilního příjmu nebo z neúspěchu většinu lidí odradí a raději zůstanou ve svém pohodlném zaměstnání na plný úvazek. Pokud jste si však na 100 % jisti, že je čas na změnu, udělejte ji!

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti