Podnikatelský účet si dnes můžete zařídit u téměř jakékoliv banky, nabídka je opravdu široká. Vyplatí se tedy věnovat chvíli času průzkumu možností a najít finanční produkt, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Existuje několik kritérií, která byste při vybírání měli zohlednit. Patří sem především výše různých poplatků za poskytované služby, např. za výběr z bankomatu či na přepážce, případně i za samotné vedení účtu. Dále je dobré porovnat komplexnost nabídky, úroveň internetového bankovnictví nebo dostupnost poboček.

Podle aktuálních srovnávacích testů pro rok 2020 vychází na našem trhu nejlépe nabídky několika bank, které stojí za to si blíže představit.

Založení bankovního účtu

Fio banka umožňuje podnikatelům založení a vedení podnikatelského účtu zdarma. Klient může mimo jiné počítat s platbami v eurech bez poplatku, neomezeným výběrem z vlastních bankomatů a s možností jednoho bezplatného výběru z bankomatu cizí banky za každé 4000 Kč, které v uplynulém měsíci zaplatil kartou nebo online. Samozřejmostí je platební karta zdarma.

Zajímavá je i nabídka banky Creditas. Její firemní účet nabízí vedení zdarma, stejně tak příchozí a odchozí platby i veškeré výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR i v zahraničí. Za příchozí SEPA platby si účtují 15 Kč. Banka navíc umožňuje bezplatné rozhraní API, které slouží k propojení bankovních účtů u různých bank. Zajímavým bonusem též může být přístup k výhodnějším měnovým kurzům.

Výhodný produkt pro podnikatele má také mBank. I ona nabízí širší spektrum služeb zdarma, a to vedení účtu, tuzemské příchozí platby, tuzemské odchozí platby zadané přes internetové bankovnictví, výběry ze všech bankomatů v ČR i zahraničí při výběru alespoň 1500 Kč, kartu VISA a elektronické výpisy z účtu. Za druhou kartu ročně zaplatíte 100 Kč.

Podobné vlastnosti má i účet pro podnikatele od Equa banky. Z vlastních i cizích bankomatů můžete devětkrát měsíčně vybírat zdarma, další výběr stojí 15 Kč. Zdarma budete mít k dispozici také jednu kartu Mastercard.

Nabídka podnikatelských účtů je tedy u nás poměrně široká a každý si jistě přijde na své. Neplaťte, když nemusíte, a porozhlédněte se i vy po nejvýhodnější nabídce vyhovující vašim potřebám.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti