Pronájem virtuálního sídla stoupá v posledních letech na oblibě. Značné úspory, nejmodernější způsob podnikání a další výhody virtuálních kanceláří si získávají čím dál více majitelů firem. Někdy jen potřebují zapsat adresu do obchodního rejstříku a splnit tím svou zákonnou povinnost. Jindy si k sídlu pronajmou i zasedací místnost, kterou čas od času využijí. V každém případě je tento postup zcela legitimní.

Využívání virtuálního sídla je zcela legální a není třeba se obávat jakýchkoliv tahanic s úřady, nadměrného papírování, pokut nebo postihů.

Proč by mělo virtuální sídlo zajímat i vás

…Protože je rok 2021. A navíc víme, co dokáže pandemie. Možná jste i vy kvůli ní museli přehodnotit svůj přístup k podnikání.

Virtuální sídlo vyjde mnohem levněji než skutečná kancelář. Zajímat by vás mohlo zejména tehdy, pokud podnikáte v oblasti financí, daní, stavebnictví, nebo jste například programátor či vývojář. To všechno jsou profese, u kterých není kancelář fyzicky nutná. Pracovat můžete z domu a jakoukoliv schůzku podniknout v kavárně, společném pracovním hubu, pronajaté místnosti apod. V každém případě ušetříte.

A pokud máte zaměstnance, jistě jste se už sami přesvědčili, že i oni mohou být při práci z domu stejně produktivní. Někteří dokonce ještě víc. Nezdržují se dojížděním, pravidelným testováním na covid-19 a plánují si flexibilně svou pracovní dobu, jak jim to vyhovuje. Home office je pro řadu z nich opravdu příjemný. A spokojení zaměstnanci dělají spokojené firmy.

Jak vybrat nejvhodnější sídlo

Pokud se rozhodnete pro virtuální sídlo, zaměřte se na několik základních faktorů:

  • Adresa – Doporučujeme vsadit na jistotu. Sídla v Praze, nebo v jiném velkém městě, nabízejí prestižní lokality a to pro vás znamená dobré jméno firmy.
  • Administrativní služby – Na vašem novém sídle musíte přebírat poštu a v jistých případech se i sejít s orgány veřejné správy. Moderní virtuální sídla toto všechno umožňují. Najděte takové.
  • Zasedací místnost – Zmínili jsme na začátku, že některá sídla nabízejí možnost pronájmu fyzické místnosti, kde se můžete setkávat s lidmi. Doporučujeme tuto možnost nepřehlédnout.
Výběr virtuální kanceláře

Na co si dát pozor

Virtuální sídlo má bezesporu řadu výhod. Při výběru však věnujte pozornost i následujícím věcem:

  • Cena – Pozor, vybírat podle ceny by bylo krátkozraké. Extrémně nízké ceny vypovídají o pronajímateli, že upřednostňuje kvantitu nájemníků nad kvalitou služeb. Nejvýhodnější jsou různé balíčky, kde přesně vidíte, co za svůj nájem dostanete.
  • Vlastnictví nemovitosti – Abyste získali občasnou funkční kancelář, vybírejte pronajímatele svého sídla i podle toho, zda vlastní nemovitosti a nerozdává pouze jmenovky na schránku.
Výhody virtuálního sídla

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti